KALEIDOSKOP

"...U MALO OGLEDALO VODE OGLEDALO SE VELIKO NEBO. U VELIKOJ VODI ŠTO TRČI NIZ ČESMU NEBO SE NE VIDI..." ĆAMIL SIJARIĆ

28.11.2008.

Školske crtice: Za vježbu usavršavanja pisanja i urednosti rukopisa

Ovakve vježbe su česte u svakodnevnoj nastavnoj praksi. Vrlo su korisne jer razvijaju motoriku ruke, ali i motiviraju učenike. Takmiče se ko će ljepše, urednije, a ujedno i pravilnije prepisati tekst.

Međutim, kako bi se izbjeglo "mehaničko" prepisivanje obično se kombinira sa zanimljivim zadacima. To može biti dopunjavanje izostavljenih slova i riječi, zamjena mjesta riječi u rečenici, prepisivanje sa zamjenom lica, i drugi zadaci po vašem slobodnom izboru.

U tekstu koji ovdje donosim, djeca imaju zadatak da ga prepišu tako što će podvučene riječi zamijeniti drugim riječima istog ili sličnog značenja (sinonimima).

Moja je kuća pokraj puta.

Učenici idu u školu.

Požuri, zakasnit ćemo na voz!

Iznad našega grada je čist vazduh.

Svakog dana kupujem hljeb.

Moja prijateljica i ja stanujemo na prvom katu.

Nekad mi se čini da imam tisuću kila.

Februar je ove godine imao dvadeset devet dana.

Pri kraju je studeni, predzadnji mjesec u godini.

Sve sam pretražila, a moja torba bila je u kutu.

Lav se probudi i ščepa miša.

Tata moga tate je moj djed.

On razmišlja i šuti drukčije nego drugi.

Kad se vraća iz grada, u košari uvijek nosi nešto za mene.

Eto, mali i veliki, olovčice u ruke pa na posao! Ugodan vam vikend želim!

25.11.2008.

Školske crtice: Posjeta drugom međunarodnom sajmu knjiga u Bihaću

Kad je prošle godine u Bihaću utemeljen prvi međunarodni sajam knjiga bila sam sretna. Znala sam da nije kao zagrebački, beogradski, sarajevski i banjalučki, ali bilo mi je drago da je i u našem gradu otvorena jedna takva kulturna manifestacija.

Ove godine Sajam knjiga je opet otvoren što govori da će polako, korak po korak, postati tradicionalan. Nadam se i s većim brojem izlagača, iako je poznato da kupovna moć nije velika, kao i to da sve manje čitamo knjige.

Najbrojniji posjetioci bili su učenici i studenti. Da nije njih bojim se da bi, nažalost, sala bila poluprazna. To je povod da opomenem sve ljude da više posjećuju kulturne manifestacije.

Učenici naše škole su se obradovali kad su čuli da će posjetiti Sajam. Veliki doživljaj za njih bila je i vožnja autobusom. Razdragano su mahali prolaznicima kad god bismo zastali u koloni ili na semaforu.

Na slici su moji učenici ( V10):

Slijeva na desno: Vanesa, Lejla, Almedina, Maida, Nervana, Admira, Nejla, Ajla, Elma, Amra, Hana, Dženita, Edin i Elvin.

 

 

Na Sajmu je svako mogao pronaći nešto za sebe: slikovnice, bojanke, knjige, stručnu i vjersku literaturu, CD-ove. Osim iz BiH izlagali su i izlagači iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

 

 

Djeca su mogla igrati i PlayStation. Usuđujem se reći da ih je to privuklo više nego knjige. Znali su Sonyjevci gdje će postaviti svoje proizvode.

 

Najoriginalniji mi je bio razigrani štand izdavačke kuće "Nova škola" iz Beograda. Više o njima možete saznati na www.novaskola.com

 

Dva sata su brzo proletjela. Učenici su bili umorni, ali puni utisaka i sretni što su kupili knjige za lektiru.

17.11.2008.

Bihaćko ljeto: "Djelidba"

Predstavom "Djelidba", u izvođenju Narodnog pozorišta iz Mostara, završen je ovogodišnji deseti Festival scenskih umjetnosti Bihaćko ljeto. Petnaest dana ispunjenih predstavama, promocijama knjiga, izložbama i koncertima proletjelo je brzo. Bilo je lijepo, a svake godine se iznova uvjerim da je ona izreka Sve što je lijepo kratko traje zaista istinita.

Žao mi je što, ako već nemamo pozorište, bar predstave nisu češće. Gotovo svi kulturno - zabavni sadržaji skoncentrirani su na ljeto, dok ih je u ostalo doba godine veoma malo. Iskreno se nadam da će se nešto učiniti u vezi s tim.

Prije izvođenja predstave (inače rađene po istoimenom djelu Skendera Kulenovića) dodijeljene su zahvalnice brojnim sponzorima festivala. Voditelji završnog programa bili su Lejla Muslić i Esad Budimlić.

 

 

Znam da je taj dio bio po protokolu, ali ja sam nestrpljivo očekivala predstavu. Zato sam se obradovala kad su se konačno svjetla ugasila i glumci pojavili na sceni.

 

 

 

 

 

 

U adaptaciji i režiji Sulejmana Kupusovića, "Djelidba" je žestoka parodija. Počinje u periodu nakon drugog svjetskog rata, a završava se u sadašnjem vremenu, anticipirajući rat od 1992. do 1995. godine u BiH i zemlju u kakvoj živimo danas. A sve to, kako ističe reditelj, "zbog lidera koji su napunili svoje džepove, napravili vile, kuće, bazene, a narod ostavili u mržnji i ogorčenju".

Produžila sam ljeto koliko god sam mogla, ali ovom ga crticom i zvanično završavam. To ne znači da ono neće živjeti u mojim mislima. Do novog ljeta, godišnjeg doba koje najviše volim i do novog Bihaćkog ljeta.

14.11.2008.

Školske crtice: (Raz)otkrivanje :)

Evo, dragi bloggeri, rješenja jezičke "sitnice" (da vas ne gnjavim više):

Miševi su tražili MA ČIJU pomoć.

Pogledajte odmah i ovu premetaljku pa je dajte djeci da je riješe, a možete i vi malo "izoštriti" moždane vijuge.

Otkrijte koje se riječi o školi ovdje kriju:

LABTA, LOKŠA, KIVNASTAN, EĐUNSR, NECOEJ, ROKERTID,

CIUČAINO, KINDEVN, PUTSASR, GINJAK, VUBALJ, AKTIREL.

12.11.2008.

Školske crtice: Jedna jezička "sitnica"

Miševi su tražili mačiju pomoć.

Hm?! Čiju su to pomoć miševi stvarno tražili?

12.11.2008.

Školske crtice: Ako ste se posvađali sa njihovim veličanstvima Č, Ć, DŽ i Đ evo jedinstvene prilike za pomirenje :)

Ćuti, može te ko čuti!

Rekli Žući da boluje od žuči.

Ispred kuće laje kuče.

Jare vreči u velikoj vreći.

Mučenje i mućenje nije isto.

Razumna su bića protiv biča.

Dosta plača, to se ne plaća.

Svak' se čudi njegovoj ćudi.

Pred veče sjenke su veće.

Đaku prodali mačku u džaku.

on poderao đon.

Kupio konju đem, a sinu em.

A on đip! i skoči u ip.

I, dragi bloggeri, pomiriste li se?!

09.11.2008.

Bihaćko ljeto: Husein Dervišević: "Čitač samoće"

Četrdesetu godišnjicu svog stvaralačkog rada Husein Dervišević je obilježio promocijom knjige pjesama "Čitač samoće". U prigodnom govoru je rekao:

"Nakon svakog posla majstoru preostane materijala: krojaču platna, zidaru cigle, a pjesniku stihova, jer ma kako se krojilo i mjerilo, uvijek viška. Otud ova "restl - knjiga", ova pjesnikova "svaštara", ove preostale pjesme koje su kroz protekle četiri decenije, u silnom guranju s drugim pjesničkim tekstovima, poispadale kao koncepcijski ili neki drugi višak, dok sam u bunilu tragao kroz razne pravce, forme i poetike vezanog stiha, ne bi li se kako dohvatio perom onaj famozni zuj nesanice i one rime što same sebe ispisuju izvan nas."

Slušala sam ovo "slovo", a još bila pod utiskom predstave "Čarobnjak iz Oza" koju sam gledala istog dana. Čarolija je trajala, trajala i trajala...

Voditelj promocije bio je Esad Budimlić, a o knjizi su govorili profesor Asmir Piralić i načelnikova pomoćnica za društvene djelatnosti Izolda Osmanagić.

Pjesnik je u toplo ljetno predvečerje recitirao svoje pjesme, a u muzičkom dijelu programa ih otpjevao Muhamed Liha.

 

 

 

 

Na kraju je direktor Kulturnog centra Alen Zulić pjesniku uručio zahvalnicu.

 

 

Publika je imala samo riječi hvale za promociju, a skromni pjesnik je strpljivo pisao posvete i autograme.

Želim mu puno uspjeha u budućem stvaralačkom radu.

08.11.2008.

Bihaćko ljeto: Čarobnjak iz Oza

Ovo je uzbudljiva priča o djevojčici Dorothy koju snažan vjetar tokom trajanja jedne opasne oluje odnese u čudnu zemlju Oz, u kojoj živi Čarobnjak. Tamo ona sreće Strašilo, Limenog drvosječu, Lava, Dobru vilu, Zlu vješticu te druge zanimljive likove s kojima doživi brojne avanture.

Ova predstava je rediteljski prvenac bihaćke diplomirane glumice Erne Begatović. Najmlađoj bihaćkoj publici priuštila je nezaboravan pozorišni doživljaj. I "velikoj djeci" također .

Uloge: Dijana Bilić, Midhad Malkoč, Rasima Redžić, Irma Ćehajić, Enis Dedić, Vanja Gredelj, Hana Keškić.

 

 

 

 

 

 

 

 

07.11.2008.

Nad otvorenom knjigom: Za roditelje (Radionice za rad s roditeljima)

Nakon priručnika "Budimo prijatelji", "Za Damire i Nemire" i "Za svemire", profesorica Maja Uzelac je, zajedno sa svojim suradnicama Karmen Ratković, Zdenkom Pantić i Duškom Pribičević - Gelb izdala novi priručnik "Za roditelje" (Radionice za rad s roditeljima).

Svojom koncepcijom posebno je namijenjen školama jer su one posrednik i inicijator suradnje s roditeljima i njihovog obrazovanja "za dobro roditeljstvo".

Radionicama su obuhvaćena slijedeća područja:

Kako razgovarati s djetetom, Vježbe aktivnog slušanja i JA - govora, Kako rješavati sukobe s djecom, Roditeljski odgojni stilovi, Kako pomoći svom djetetu da razvije samosvijest i samopoštovanje, Kako razviti socijalnu kompetenciju svog djeteta, Učimo li svoju djecu prihvaćanju različitosti, Dijete i duhovnost, Manipuliraju li djeca roditeljima i/ili roditelji djecom, Hiperaktivno dijete, Zahtijevno dijete, Što je disleksija, Pubertet i adolescencija, Poremećaji hranjenja, Kako odgajamo djevojčice, a kako dječake, Očevi i djeca, Kako potaknuti darovitost svog djeteta, Djeca i obiteljski rituali, O davanju i darivanju, Kako slaviti dječje rođendane, Dijete i TV, Dijete i internet, Treba li se dijete baviti sportom, Kako roditelji čuju glazbu što je njihova djeca slučaju, Roditeljstvo jučer-danas-sutra.

Na kraju priručnika su prilozi učiteljica koje su već bile uključene u rad s roditeljima.

Znam da neće biti lako, ali pokušat ću i ja u praksi sprovesti ove radionice. Mislim da neće biti lako, jer roditelji nisu navikli na ovakvu vrstu suradnje, a pojedini misle da trebaju doći u školu na razgovor samo ako im dijete nešto loše uradi ili slabo uči. Upornošću i strpljivošću nastojat ću prevladati ove predrasude. Želim si sreću u tome, kao i svim svojim kolegicama i kolegama koji su uključeni u ovu svojevrsnu "školu za roditelje".

06.11.2008.

Bihaćko ljeto: Stilske vježbe

U sklopu festivala scenskih umjetnosti izvedena je ova kultna predstava koja živi ni manje ni više nego četrdeset godina u istoj glumačkoj postavi. Glumcima Leli Margitić i Peri Kvrgiću od srca čestitam jubilej i želim još puno izvedbi!
S velikim sam je zadovoljstvom gledala. Pogledajte i vi kako jedna obična (ne)zgoda iz svakodnevnog života, prikazana na dvadesetak različitih načina postaje vrhunska komedija!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

04.11.2008.

Školske crtice: Dobrodošli u zemlju bajki (napisao Branko Ćopić)

Ova nastavna jedinica mi je posebno draga jer sam je imala za ogledno predavanje još na Pedagoškoj akademiji.

Nije bilo nimalo lako kreativno je osmisliti za tako zahtjevnu i iskrenu "publiku" poput prvačića. U uvodnom dijelu sata smo se upoznali. Djeca su ushićeno govorila o bajkama koje su im roditelji čitali ili pričali.

Rekla sam im da ćemo zajedno putovati u Zemlju bajki, ali da prije trebamo naučiti pravila ponašanja koja u njoj vladaju.

Pročitala sam pravila i pokazala panoe.

Ničemu se ne čudi, to je nepristojno!

Pazi da ne pogaziš patuljke!

 

Čuvaj se da tebe ne pogaze divovi!

 

Od prevoznih sredstava upotrebljavaj: leteći ćilim, pticu Oja Aja, običnu metlu i čizme od sedam milja. Vozi desnom stranom, brzina neograničena!

 

Stan i hrana za putnike obezbijeđeni u "Krčmi na kokošijim nogama". Plaća se prema vještini putnika: ili ničim ili glavom. Usluga brza i tačna.

 

Prilikom kupanja u jezerima čuvaj se zmajeva i aždaha! Zato plivaj s mačem!

Privikni se da nosiš glavu u torbi!

Ako nemaš hrabrosti, ne ulazi u ovu zemlju, ona je samo za odvažne i nemirne!

Prenošenje čuda iz carstva bajki na običnu zemlju opasno je, zato moraš imati smjelosti.

Ne izdaj svoga druga, to se i ovdje strogo kažnjava!

Svako pravilo učenici su objasnili na svoj način. Nastojala sam ih navesti da što više zapažaju i opisuju.

Tako na panou s patuljcima mogu zapaziti koliko ima patuljaka, opisati njihov izgled, uočiti boje odjeće, zaključiti čime se bave i slično.

Na kraju sam prikazala ovaj pano i prepustila učenicima da izvedu zaključke i objasne značenje.

 

 

 

Panoi se mogu koristiti i nevezano za ovu nastavnu jedinicu u nastavi kulture izražavanja, matematike, likovne kulture...

Ni sama ne znam koliko sam je puta već izvela. Ogledno predavanje bilo je premijerna "odskočna daska".

Ni slutila nisam da će doživjeti i svoju modernizaciju. Kad sam pripremala ispit iz obrazovne tehnologije trebala sam demonstrirati primjenu Power pointa u nastavnom procesu. Odlučila sam se za putovanje u Zemlju bajki.

01.11.2008.

Intermezzo: Jedno čarobno jutro...

Često u svakodnevnoj žurbi i ne stignemo uživati u prirodnim ljepotama. Pozvala me zlatna jesen da zaustavim čarobno oktobarsko jutro.

Tipična bihaćka razglednica (pogled na crkvu i Kapetanovu kulu). Ponijela me ova panorama toliko da umalo nisam zakasnila na autobus.

 

Pogled iz zbornice: "Svuda lišće, svuda zlato"  Una, pruga i cesta utrkuju se kroz Kanjon...

 

Ovaj djelić neba gledamo iz naše učionice. Često nas svojim prisustvom počaste sunce, duga, golubovi i paperjasti oblaci...

 

Učenici su bili ponosni što su učestvovali u akciji solidarnosti "Humanost na djelu".

 

 

 

KALEIDOSKOP
<< 11/2008 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30


SADRŽAJ
POČETAK


Svaki pocetak je tezak, ali...

PARIŠKE CRTICE

Crtice iz grada svjetlosti
U trazenju da Vincijevog koda
I bi praznik
Piknik na francuski nacin
Pogled s Ajfelovog tornja
Ratatouille
Montmartre...sa stilom
Ogledalce,ogledalce moje...
Pariske plaze
Centar Georges Pompidou
Dvorac Chantilly
Champs Elysees
Pantheon&parc Louxembourg
Parc Bercy&biblioteka Francois Mitterrand
P.S.
Suveniri
Mozaik
U ocekivanju Esmeralde i KvazimodaŠKOLSKE CRTICE


Knjiga (n)ovog vremena: "Pedagogija za XXI vijek"
Djecija logika I
Vrata prema nenasilju...
Vrata prema nenasilju: Naranca...
Djecija logika II
Bisce, sretan ti 748. rodjendan!
Vrata prema nenasilju: Od pripreme do realizacije
Sjecanja: Stvaralastvo ucenika u funkciji borbe protiv ratne stihije i strahota I dio
Sjecanja: Stvaralastvo ucenika u funkciji borbe protiv ratne stihije i strahota II dio
Sjecanja: Stvaralastvo ucenika u funkciji borbe protiv ratne stihije i strahota III dio
Sjecanja: Stvaralastvo ucenika u funkciji borbe protiv ratne stihije i strahota IV dio
Djecija logika III
Zavrsna svecanost obiljezavanja Svjetskog dana voda u Martin Brodu
Martin Brod: Nek voda vam prica...
Vrata prema nenasilju: Igra Tajni prijatelj ili prijateljica
Igrajte se vi s djecom, a znanje ce im nadoci
Vrata prema nenasilju: Saradnja ili kooperacija
"Vezeni most" 2008.
Priredba povodom ramazanskog Bajrama
Dobrodošli u Zemlju bajki (napisao Branko Ćopić)
Jedna jezicka sitnica
(Raz)otkrivanje :)
Posjeta drugom medjunarodnom sajmu knjiga u Bihacu
Opomena
Djecija logika IV
U setnji nasim Biscem
Sretna Nova 2009. godina
A kakvi bismo trebali biti?
I vase dijete je ucenik
Prozor u dječiji svijet
Dobro nam došlo proljeće! (razredna debata)
Dobro nam došlo proljeće! (dobrodošlica u stihu, slici i riječi)
Završna svečanost obilježavanja Svjetskog dana voda
World Water Day - Every Day
Stručno usavršavanje: ogledni čas kolegice Elvire Kulenović
Ma šta - mašta ili Kad psi i mačke progovore...
U aprilu - bajkovito...
"Kad jednom dođeš u grad od lišća da budeš najdraži gost..."
Novi list okrećem)
Neki novi klinci
Dječiji memorandum roditeljima
Jesen je u gradu najljepša u parku
Djeda Mraze, Djeda Mraze...
Auuu, što je škola zgodna...
Zima se smrzla, a nama ništa...


Provjerimo znanje

Ako ste se posvađali sa njihovim veličanstvima Č,Ć,Dž i Đ evo jedinstvene prilike za pomirenje
Vrste rijeci (provjera znanja)
Za vjezbu usavrsavanja pisanja i urednosti rukopisa
Vracanje u stvarnost
Provjera znanja iz Bosanskog jezika i književnosti: obrađena gramatičko - pravopisna pravila
Ljetni pravopisni test
MultiMedija
IJE ili JE - privilegija našeg jezika :)
Privilegovano priJATeljstvo
Pravopisni vremeplov


Sekcija
(Crveni križ)

Zajedno u humanosti
Opcinsko takmicenje "Upozoravanje na opasnost od mina"
X kantonalno takmicenje "Upozoravanje na opasnost od mina"
X federalno takmicenje "Upozoravanje na opasnost od mina" (I dio)
X federalno takmicenje "Upozoravanje na opasnost od mina" (II dio)
Prva pomoć
Zvon-či-ći, zvon-či-ći
Tuberkuloza - zarazna, ali IZLJEČIVA bolest
4. april, Međunarodni dan borbe protiv mina
"Spasimo živote. Učinimo bolnice sigurnim tokom vanrednih događaja"
XIV općinsko takmičenje omladine i podmlatka u pružanju prve pomoći
XIII kantonalno takmičenje omladine i podmlatka u pružanju prve pomoći
"Naš svijet - tvoja akcija"
XI općinsko takmičenje "Upozoravanje na opasnost od mina"
XI kantonalno takmičenje "Upozoravanje na opasnost od mina"
XI federalno takmičenje "Upozoravanje na opasnost od mina" u Vogošći

OUR SCHOOL TRIPS

EKSKURZIJE

2007.

Velika Kladusa.Buzim

2008.

19.05.2008
20.05.2008


2009.

I Dokle teče, kud vodi ova cesta...
II U vezirskom gradu
III Nije Ramzes, nego Ramo
IV Bassinus
V Na koju stranu svijeta? - pitanje je sad
VI Bosnom i Hercegovinom kroz stoljeca
VII U Pionirskoj dolini i jos ponegdje
VIII BAS lijepo...
Crikvenicki neocekivano ili Zucker kommt zu letzt

VLAŠIĆ

Hajdemo u planine, jer tamo nema zime
Dan drugi: OgLEDalo
Pahuljice na "Pahuljici"

ZAGREB

2009.

Rembrandt kommt zu letzt!
Povratak u budućnost

2010.

Zbog čega te volim...
Na zapadu nešto novo...
Zagrebarije...
Povratak na zapad

OPATIJSKE ČAROLIJE

2009.

I Trcimo za suncem
II Zar u Rijeci more!?
III Sve sama exclusiva
IV Iznenadjeeenjeee
V Osmi mart nam dolaziii ili nedjelja u pravom smislu rijeci
VI Svakog gosta tri dana dosta
VII Za pocetnike ili Izgovor :)

2010.

Privilegija bajna
Opatijsko - riječka slagalica
Kulturisti
Domenica mosaicoDAN ŠKOLE

2008.

Priredba
Druženje u planinarskom domu na Plješevici)

2009.

Priredba
TOP provod


BIOGRAD & ZADAR

2007.

Premijera

2008.

Uvertira za orgulje,kisu i oblake

2009.

Neka nova dimenzija
Kad sunce šarmira oblake
I Biograd svoj ekodar ima
Kud plovi ovaj brod
Zadarski nocturno
Dan drugi ili Kao kod svoje kuće
Poslovični treći dan
P.S. ili Special Thanks

2010.

BIO jednom jedan GRAD
Zara za dar
Vamos a la playa...
Nebo je žuto, a sunce je blue...
Krug, uokrug, sunce brodi...
Kao refren...


VODENI PARK KOZARAC

2008.

Poslije slanog - SLATKO

2009.

Cekam te na starom mjestu...

NOVI VINODOLSKI

2010.
U Novom po starom

Civitatis Bihigensis
Moja je mladost komadić Bišća
Sjecanje
Bišće, sretan ti 748. rođendan

Bihaćko ljeto 2008.
Najava
Juni na Uni
10. bihacko ljeto
Na prvi ljetni dan
Sinoc je...
"Grasak na zrnu princeze"
"Tvrdjava"
U Gradskoj galeriji Bihac...
Kad juni krene kraju
Blizi se...
Stize nam juli...
Zivis u oblacima mala...
Nakon toliko godina...
Stilske vježbe
Čarobnjak iz Oza
Husein Dervišević "Čitač samoće"
Djelidba

2009.

Jedini virus kojeg volimo
Čudesni trenuci od korica do korica
Rapsodija kišnih niti...
...I ono što zahvatiš... i to je more...
Pjesmovanje na strani života

MORČICE
Budvanske crtice

2007.


I Bas kao u vicu...
II Zurim polako...
III Svi putevi vode u Stari grad
IV Vozicem prema Becicima i Rafailovicima
V Kao refren
Koncert Sergeja Cetkovica
VI Nightlife
VII Let's walk!
VIII Vec vidjeno, a uvijek iznova dozivljeno
IX Sjedoste li i razrahatleisaste li se

2008.

Ljeto nam se vratilo
Cinemanija
Pola moga odmora
Neka, neka...
Ko ima posla s policijom...
Juri kolovoz...
Neplanirano...
O-lim-pi-ja-da
Feno-meno-menalno...
Kuda na izlet...
Zaustavila bih vrijeme...
Dobri den!
Zivjelo pjesacenje!
Posjeta "zabranjenom gradu"
Ponekad nocu...
Do zore rade kluboviiii...
Miracle Beach
Bungee jumping
"Djeca su ukras svijeta"
Citadela
U budvanskome Starom graduuu, gdje carlija vjetric miooooooo
U kaleidoskopu kaleidoskop
Negdje juzno...
Ogledalo mojih osjecanja

Dubrovacke crtice

"O lijepa, o draga, o slatka slobodo..."
Još u Kneževom dvoru. Sama u Katedrali. Dubrovačka skalinada
Lekcija hrvatsko - ruskog. Dundo Maroje & Bokčilo. Jedan Roland. Sunčana fontana
Za sva vremena Dubrovnik...

2009.

Pozdrav s juga
U filmskom sam elementu...
Hej ti
Weekend
Reader
Novi je dan...
Miriše sol u mojoj kosi :)
Vrijeme, vrijeme, čudno vrijeme
Endemično
Totalno drukčija od drugih...
Kad ide mi gluma :)
Uhvati trenutak!
Pljusak nas samo vara
Jedne noći u decenbru...
Sav taj Jazz
Iznenađenje
Kad me preplavi plima emocija...
A vitar puše...
Fatamorgana
Juče, danas, s(j)utra...
Ako treba ja mogu sve, poci s' mora na vrh planine...
Dvostruko...
Ja i moja sjenka
Šetajući Zidinama
Ko (g)radi, ne boji se gladi...
Laaakoo, lako nepodnošljivooo :)))
Pretežno vedro
U noći punog mjeseca
Kad "Embellriva" cirkus stvori
Evo sam na Cetinje
Ojha
P.S. ili Pčelica s onu stranu ogledala


BEZVREMENSKE CRTICE
I to će proći
Razgovor sa samim sobom
Meša Selimović: "Tvrđava"
"Ah, ta politika!"
S poštovanjem...!
"Svaki se čovjek nečemu nada, čak i onda kad je izgubio svaku nadu"
Preživjeli smo rat, preživimo i mir!!!"
Budimo prijatelji!
Na današnji dan...
Danak modernom dobu
"Nesvakidašnji" dan 29. februar
Bio jednom (anti)ratni dnevnik...
KAKO SI?
Ma "razumijemo" se mi :-)
Ima toga još...
Ćamil Sijarić: "Zapisi o gradovima"
Pomiješana osjećanja
Nikad više ovog dana...
Enes Kišević: "Samome sebi"
Enes Kišević: "Kako je mak odletio za pčelicom"
Osuđen na prošlost... Na retrospektivu osuđen...
Na novom početku...
Koji je dan i koja godina?
Zimska idila traje i traje i traje...
Moza(i)k
Alarmantnih devet
Kao na filmskoj traci...
Svijet oko mene
Zlatna sredina
Zimzelen...
Jedan produženi vikend, molim!
Slovom u glavu
Kultura življenja (ni)je samo školski predmet!?
Tako mi "Plavog zuba" kidam BEŽIČNO...
Lekcija zlatne ribice Karoline ili Private
Oktobarski ratatouille
Smrzlenoooo...
Voilà!
Zima otjerala snijeg
I tu je i nije...
On samo prati ljude...
Kao pravi prvačić, sav važan...
Minusi ispod svake nule...
Neka svemir čuje nemir...

Facebook
My FB profil

MOJI FAVORITI
Journey
Jedinstvena Bosna i Hercegovina
spagosmail
Bojis li se mraka
Žulj na duši
IN MEMORIAM DENIS GARAGIC
VEDSKI KOSMOS -- VEDSKA KULTURA
RODNA GRUDA
Pozor: Jasan stav!
Gracias a la Vida
Jungle.
Dead Poets Society
izlog jeftinih mladića
∇a§IONia
Iskreno Vaša
ПРОПУХ
Osećanja. O. Sećanja.
Suviše tajni u očima.
Public Relations (Паблик рилејшнc�)
Mjesečevi Prsti
burek
U urbanoj sahari života
Superpenzioner
The Dewd's
dnevnik jedne kurtizane
........Moje liječenje ljekovitim travama i još.
Surogat
Strangers In The Night
Rahat No More
Leteci Holandjanin
Gamer4ever
Početak početka je svuda. Kraj kraja je u nama.
Svemirske Pjesme
another one bites the dust
Nikad ne reci dvaput
blob
pig from spejs
Ne čitaj moj blog kad me ne bude...
*A Lonely Road*
HajdukInfo
He is My Soulmate
VideoArhiv
strpavsi u kofer snove i ambicije...
MANCHESTER UNITED BiH
hadzinica
RIJECI ZIVOTA
Silent
Papatya
Pisma
Aime Sati
više...

BROJAČ POSJETA
813860

Powered by Blogger.ba