KALEIDOSKOP

"...U MALO OGLEDALO VODE OGLEDALO SE VELIKO NEBO. U VELIKOJ VODI ŠTO TRČI NIZ ČESMU NEBO SE NE VIDI..." ĆAMIL SIJARIĆ

26.12.2008.

Školske crtice: U šetnji našim Bišćem

U januarskom "Palčiću" broj 95 (časopis namijenjen učenicima od 1.do 5.razreda osnovne škole) objavljena je reportaža o Bihaću i njegovim znamenitostima koju smo kolegica Minela i ja uradile zajedno s učenicima. Oni su bili veoma ponosni što su mogli biti mali reporteri i vodiči mnogobrojnih čitalaca časopisa čije šarene razigrane stranice i sami rado čitaju.

 

Bihać se nalazi u sjeverozapadnom dijelu Bosne i Hercegovine na obalama rijeke Une. Središte je Unsko - sanskog kantona. Kao grad postoji od 26. februara 1260. godine. Postoje brojni kulturno - istorijski spomenici koji svjedoče o njegovoj prošlosti.

Šetnju smo počeli ispred Kapetanove kule, najstarije građevine u gradu.  U njoj je danas Muzej Pounja sa arheološkom, etnografskom i istorijskom zbirkom. U pozadini je crkva Sv. Ante Padovanskog koja je nedavno restaurirana.

Muhamed i Adela razgledaju ostatke japodske keramike. Pleme Japodi je naseljavalo ovo područje sve do dolaska Starih Rimljana.  Učenicima se najviše dopao japodski nakit od bronze i jantara (ćilibara).

Uz kulu je i Turbe (grobnica) u kojem su, prema legendi, sahranjena dva turska ratnika. Prozori su ukrašeni  vrlo lijepim arabeskama (geometrijskim šarama).

Kada su Turci 1592. godine osvojili Bihać, Hasan - paša Predojević je crkvu Sv.Antuna pretvorio u džamiju i dao joj ime Fethija (što na turskom jeziku znači osvojena).

Slikali smo se pored ostataka bedema (utvđenih zidina) koji su samo djelimično sačuvani. U srednjem vijeku su opasavali cijeli grad Bihać i štitili od neprijatelja.

Neposredno uz staro gradsko jezgro nalazi se moderni gradski trg koji je svečano otvoren 1. juna ove godine, kada je na njemu održan Izbor za miss BiH 2008. godine. Služi i za druge kulturno - zabavne manifestacije.  Upravo se nalazimo na glavnom dijelu trga, njegovoj pozornici. Pozirali smo za čitaoce "Palčića".

Prošetali smo Bosanskom ulicom u centru grada koja je popločana ovog ljeta. Zgrade su renovirane jer su bile oštećene granatiranjem za vrijeme rata. Tu se nalazi kino, galerija, zgrada Općine i druge administrativne ustanove. To je, na radost građana, pješačka oaza.

Ispred nove moderne "Gradske galerije" (koja ove godine obilježava desetogodišnjicu postojanja). Slijeva na desno: Muhamed Bosnić, Adela Midžić, Eneida Ćehić, Amra Havić, Elma Halavać i Nervana Zulić. Nastavnica: Maja Ivanović 

Bihać ima još i galeriju "Enver Krupić" koja se nalazi neposredno uz rijeku Unu. Una je i bila glavni motiv u opusu ovog slikara. Sva svoja umjetnička djela poklonio je gradu Bihaću.

Obnovljeno je i staro kino. Zamijenjeno je novom zgradom sa tri sale i modernom aparaturom. Radujemo se što možemo gledati najnovije filmove istovremeno kad i naši vršnjaci u Sarajevu. U krugu kina je i kafić gdje smo se osvježili i ugrijali uz topli čaj.

Ovog puta nismo išli po lektiru, već smo se samo slikali ispred gradske biblioteke. Otkako je Bihać postao univerzitetski grad, preimenovana je u Univerzitetsku biblioteku.

Pokraj bronzane statue Djevojke sa Une koju je izradio akademski kipar Vladimir Herljević iz Zagreba. Postala je prepoznatljivi simbol grada i suvenir.

Na obali ljepotice Une (popularno gradsko kupalište Beton). Ime joj je dao jedan starorimski vojnik. Diveći se njenoj ljepoti, uzviknuo je "Una!", što na talijanskom znači jedna jedina. U Bihaću djeluju "Unski smaragdi", društvo za stvaranje kulture čuvanja i zaštite rijeke Une.

U gradskom parku uživali smo slušajući šuštanje lišća i posmatrajući razigrane vjeverice.

Posjetili smo i RTV Unsko - sanskog kantona. Bili smo radoznali da vidimo kako se snimaju emisije.

U krugu sportskog centra "Rifat Zolić - Gero" nalaze se teniski i nogometni tereni, kao i klizalište kojem se najviše radujemo.

Gradski sat nas je "opominjao" da je vrijeme da se vratimo u školu.

Završavamo šetnju sa željom da nam dođete i uvjerite u sve ono što smo vam ispričali o Bihaću. Dobro nam došli! 

Pozdravljamo redakciju i sve čitaoce "Palčića". 

Kroz Bihać su vas vodili učenici: Eneida, Adela, Muhamed, Dženana, Lejla, Adelisa, Elma, Nervana i Amra zajedno sa svojim nastavnicama Minelom Ljubijankić i Majom Ivanović.

 

 

 
25.12.2008.

Happy Holidays Good People!

Proslavili smo Kurban-bajram, veselimo se Hanuki koja traje, uživamo u Božiću i prvim lepršavim (s)nježnim pahuljicama, očekujemo hidžretsku novu godinu, zatim internacionalnu Novu godinu, pa opet Božić.... Vrtimo se tako u začaranom krugu. Neka čarolija traje!

Sretni praznici dobri ljudi!!!

 

23.12.2008.

Školske crtice: Vrste riječi (provjera znanja)

 

VRSTE RIJEČI

(provjera znanja)

 

Ime i prezime: ____________________________________________________

Razred i odjeljenje: __________________

 

 

1.                 Sljedeće imenice napiši u deminutivu (kao umanjenice):

prst

prstić

prozor

 

cvijet

 

vijenac

 

svijeća

 

pijetao

 

rijeka

 

tijelo

 

zvijezda

 

cijev

 

 

 

2.  Nastavi raditi kako je započeto:

GLAGOLI

MJESTO RADNJE

RADNJA

VRŠILAC RADNJE

učiti

učionica

učenje

učitelj

kovati

 

 

 

prodavati

 

 

 

igrati

 

 

 

čitati

 

 

 

raditi

 

 

 

štedjeti

 

 

 

peći

 

 

 

 

  1. Pronađi glagole u tekstu i odredi u kojem su vremenu. Zatim ih stavi u odgovarajuću kolonu:

 

Moj grad je velik i lijep. U njemu žive vrijedni ljudi. U gradu ima mnogo zelenila. Grade se i neboderi. Naši susjedi sazidali su veliku kuću. Život u mojoj ulici tekao je bez promjena. Djeca se igraju, galame, tuku, a mjesec ih naveče dobroćudno osvjetljava.

Za nekoliko godina će se moja ulica izmijeniti. Djeca će porasti i otići u razne škole. Na njihovo mjesto doći će druga djeca. Ona će biti vesela kao što smo i mi bili. Naši će roditelji ostariti. Tada ćemo biti odrasli ljudi.

 

PROŠLOST

SADAŠNJOST

BUDUĆNOST

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. U sljedećm tekstu pronađi nepravilno napisane rečenice pa ih napiši pravilno.

 

a)      Neznam ništa o tom čovjeku.

 

________________________________________________________________________

b)      Danas nemam dovoljno vremena.

 

________________________________________________________________________

c)      Neimavši dovoljno vremena, nije završio započeti posao.

 

________________________________________________________________________

d)      Da sam to ranije znao, nebih ga poslušao.

 

________________________________________________________________________

e)      Strašno mi nedostaju ti davni dani.

 

________________________________________________________________________

 

  1. Na osnovu datih opisa napiši pridjeve:

 

  1. sličan prstenu , 2. koji ima veliki nos, 3. koji se može raniti, 4. koji se može riješiti, 5. koji se klima, 6. sličan iglici, 7. sličan jajetu

 

 

  1. Napiši slovima sljedeće brojeve: 11, 300, 1574, 10 242, 656

  

 

22.12.2008.

Beogradske crtice: Kao da je vrijeme stalo...

Moj nemirni i radoznali duh poveo me u šetnju gradom ispod Avale. Još uvijek pod dojmom promocije ujakove knjige, osluškivala sam razigrane ulice i prisjećala se susreta s dragim ljudima. Razmišljala sam kako bi bilo lijepo kad bi ovakva porodična okupljanja bila tradicionalna (nadam se da će to i postati).

Dok sam na Kalemegdanu posmatrala Tvrđavu i Pobjednika činilo mi se kao da je vrijeme stalo. Uživala sam u pogledu na grad vječno mlad.

 

 

Spomenik francuskim oslobodiocima

 

Panorama, suncem obasjana...

 

 

U uvijek živoj Knez Mihajlovoj ulici raspršila se iluzija o zaustavljenom vremenu. Svi su nekuda žurili... Pa šta je tu čudno: radni je dan. Ne "ljenčare" svi kao ja . Evo zaustavljenog trenutka. Kakav "podvig"!

 

U knjižari u koju uvijek navratim kad sam u Beogradu čekalo me iznenađenje. Ne, nisu to bile knjige, nego...

 

Mica - maca knjigoljubac

Hotel "Moskva" je ove godine obilježio stogodišnjicu postojanja.

 

U Nušićevoj ulici nisam bila "Sumnjivo lice" .

 

Pogled na grad iz naselja Višnjica

 

"On ima čudesnu moć

da svjetlom ispuni noć"

 

22.12.2008.

Beogradske crtice: Dugo očekivano...

Otvaram novo poglavlje Beogradske crtice tek sada, a povoda sam imala i puno puno ranije. "Bijeli grad na dvije rijeke" obično doživim u prazničnoj januarskoj atmosferi, a tek ponekad i u vrućim ljetnim danima.

Naravno pisat ću o svojim utiscima. Toliko ih je da se plašim da ne pobjegnu i rasprše se kao pahuljice . Nadam se da ću uspjeti sačuvati fotografije koje su ostale u starom kompjuteru i postaviti ih. Uh, kad sam još ikad napisala post pod naslovom "Dok od odmora se odmaram". Bolje da ne kažem . Ne mogu više da se pravdam ni pjesmom "April u Beogradu".

Putovanjima se uvijek radujem kao malo dijete (ako ne i više). Shale me "zarazio travel - bugom" pa to ti je !

Tako me i ovo decembarsko putovanje obradovalo. Tim prije što je bilo neplanirano.

Povod je promocija knjige "Vražji vrt" koju je napisao ujak moje mame Dane Lukić - Dako. Bila je to jedinstvena prilika da se sretnem s mnogobrojnom rodbinom. (pojedine sam prvi put vidjela i upoznala baš na promociji)

U knjizi su obuhvaćena rodoslovlja porodica Lukić, (porodica autorovog oca, inače mog pradjeda), Prica (porodica autorove majke, moje prabake) i Vlaisavljević (porodica autorove sestre i njezinog muža, inače mojih bake i djeda).

Osim rodoslovlja, knjiga predstavlja svojevrsni autorov životopis kao i životopis njegove supruge Ljubice Radmanović Lukić. Autor također opisuje i svoj zavičaj: selo Krbavicu u Lici. Moglo bi se slobodno reći: tri knjige u jednoj. Sve tri "otvorene za nastavak".


Domaćin promocije bio je glumac Goran Sultanović.

 

Knjiga je plod autorovog dugogodišnjeg rada i najveća nagrada bi mu bila kad bi predstavljala poticaj za mlade generacije da "čitaju između redova" i nastave ono što je on započeo. I ja se osjećam p(r)ozvanom i čast mi je.

 

 

Moto ove knjige bio bi:

"ČUVAJ PLEME,

MOĆ LJUBAVI

ŠTO TI ŽIVOT PRUŽI,

GDJE JA STADOH,

TI PERLU PRODUŽI."

21.12.2008.

Školske crtice: Dječija logika IV

Prije nekoliko dana zadala sam učenicima provjeru znanja iz oblasti Vrste riječi. Između ostalih, imali su i ovakav zadatak.
Od datih glagola napiši imenicu za mjesto radnje, radnju i vršioca radnje.
Na primjer: glagol UČITI: UČIONICA, UČENJE, UČITELJ; KOVATI: KOVAČNICA, KOVANJE, KOVAČ;
PEĆI: PEKARA, PEČENJE, PEKAR.
 Jedna učenica je kod ovog zadnjeg napisala sljedeće:
PEĆI: PEKARA, PEČENJE, DOMAĆICA.
****************
Udžbenici koje smo mi nastavnici dobili su zarezani na vrhu da bi se znalo da su to besplatni primjerci (kako se ne bi mogli prodavati).
Neki dan je jedna moja učenica uzela makaze i na isti način zarezala i svoje knjige. Obrazloženje: "Hoću i ja da imam knjige kao nastavnica!" :)))
20.12.2008.

Školske crtice: Općinsko takmičenje "Upozoravanje na opasnost od mina"

Učenici naše škole "Prekounje" (područno odjeljenje Pokoj) Muamer Halavać, Adela Midžić i kapiten ekipe Edis Behrem su juče na općinskom takmičenju "Svjesnost o postojanju mina" osvojili prvo mjesto.

Prva igra "Pitanja i odgovori" pokazala je koliko se svih šest ekipa odlično pripremilo. Svi su osvojili maksimalan broj bodova.

 

Uslijedila je druga igra - "Ukrštenica" čijim rješenjem se trebala dobiti poruka da trebamo biti oprezni jer su mine opasne. Muamer, Adela i Edis rješili su je u rekordnom roku.

 

U trećoj igri,  "Ispravi netačne rečenice" su naši predstavnici napravili sitne greške koje su ih stajale gubitka dva boda, ali moram staviti primjedbu da ni sastavljači zadataka nisu dobro odradili posao jer su trebali podvući riječi koje treba zamijeniti.

 

Četvrta igra "Pantomima" bila nam je malo teža jer smo se prvi put susreli s njom na takmičenju, ali se naš kapiten Edis odlično snašao u ulozi pantomimičara. Nije bilo baš jednostavno pomoći ekipi da pogodi izreku "Koračaj sigurnim putem!"

 

U petoj igri "Slagalica" naša je ekipa bila najbrža i osvojila tri boda koja su nam donijela pobjedu i plasaman na kantonalno takmičenje.

 

Adela, Muamer i Edis bili su sretni, a kolegica Sara i ja ponosne na njih.

 

 

 

04.12.2008.

Školske ctice: OPOMENA

Ovdje dragi moji bloggeri nemam komentara. Možda prvi put otkako pišem blog. Sve što ću reći je:

ZAMISLITE SE!!!

 

02.12.2008.

Intermezzo: Prosinu nam prosinac...

... i počasti dugom šarnom. Uživajmo u lijepim trenucima!

KALEIDOSKOP
<< 12/2008 >>
nedponutosricetpetsub
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031


SADRŽAJ
POČETAK


Svaki pocetak je tezak, ali...

PARIŠKE CRTICE

Crtice iz grada svjetlosti
U trazenju da Vincijevog koda
I bi praznik
Piknik na francuski nacin
Pogled s Ajfelovog tornja
Ratatouille
Montmartre...sa stilom
Ogledalce,ogledalce moje...
Pariske plaze
Centar Georges Pompidou
Dvorac Chantilly
Champs Elysees
Pantheon&parc Louxembourg
Parc Bercy&biblioteka Francois Mitterrand
P.S.
Suveniri
Mozaik
U ocekivanju Esmeralde i KvazimodaŠKOLSKE CRTICE


Knjiga (n)ovog vremena: "Pedagogija za XXI vijek"
Djecija logika I
Vrata prema nenasilju...
Vrata prema nenasilju: Naranca...
Djecija logika II
Bisce, sretan ti 748. rodjendan!
Vrata prema nenasilju: Od pripreme do realizacije
Sjecanja: Stvaralastvo ucenika u funkciji borbe protiv ratne stihije i strahota I dio
Sjecanja: Stvaralastvo ucenika u funkciji borbe protiv ratne stihije i strahota II dio
Sjecanja: Stvaralastvo ucenika u funkciji borbe protiv ratne stihije i strahota III dio
Sjecanja: Stvaralastvo ucenika u funkciji borbe protiv ratne stihije i strahota IV dio
Djecija logika III
Zavrsna svecanost obiljezavanja Svjetskog dana voda u Martin Brodu
Martin Brod: Nek voda vam prica...
Vrata prema nenasilju: Igra Tajni prijatelj ili prijateljica
Igrajte se vi s djecom, a znanje ce im nadoci
Vrata prema nenasilju: Saradnja ili kooperacija
"Vezeni most" 2008.
Priredba povodom ramazanskog Bajrama
Dobrodošli u Zemlju bajki (napisao Branko Ćopić)
Jedna jezicka sitnica
(Raz)otkrivanje :)
Posjeta drugom medjunarodnom sajmu knjiga u Bihacu
Opomena
Djecija logika IV
U setnji nasim Biscem
Sretna Nova 2009. godina
A kakvi bismo trebali biti?
I vase dijete je ucenik
Prozor u dječiji svijet
Dobro nam došlo proljeće! (razredna debata)
Dobro nam došlo proljeće! (dobrodošlica u stihu, slici i riječi)
Završna svečanost obilježavanja Svjetskog dana voda
World Water Day - Every Day
Stručno usavršavanje: ogledni čas kolegice Elvire Kulenović
Ma šta - mašta ili Kad psi i mačke progovore...
U aprilu - bajkovito...
"Kad jednom dođeš u grad od lišća da budeš najdraži gost..."
Novi list okrećem)
Neki novi klinci
Dječiji memorandum roditeljima
Jesen je u gradu najljepša u parku
Djeda Mraze, Djeda Mraze...
Auuu, što je škola zgodna...
Zima se smrzla, a nama ništa...


Provjerimo znanje

Ako ste se posvađali sa njihovim veličanstvima Č,Ć,Dž i Đ evo jedinstvene prilike za pomirenje
Vrste rijeci (provjera znanja)
Za vjezbu usavrsavanja pisanja i urednosti rukopisa
Vracanje u stvarnost
Provjera znanja iz Bosanskog jezika i književnosti: obrađena gramatičko - pravopisna pravila
Ljetni pravopisni test
MultiMedija
IJE ili JE - privilegija našeg jezika :)
Privilegovano priJATeljstvo
Pravopisni vremeplov


Sekcija
(Crveni križ)

Zajedno u humanosti
Opcinsko takmicenje "Upozoravanje na opasnost od mina"
X kantonalno takmicenje "Upozoravanje na opasnost od mina"
X federalno takmicenje "Upozoravanje na opasnost od mina" (I dio)
X federalno takmicenje "Upozoravanje na opasnost od mina" (II dio)
Prva pomoć
Zvon-či-ći, zvon-či-ći
Tuberkuloza - zarazna, ali IZLJEČIVA bolest
4. april, Međunarodni dan borbe protiv mina
"Spasimo živote. Učinimo bolnice sigurnim tokom vanrednih događaja"
XIV općinsko takmičenje omladine i podmlatka u pružanju prve pomoći
XIII kantonalno takmičenje omladine i podmlatka u pružanju prve pomoći
"Naš svijet - tvoja akcija"
XI općinsko takmičenje "Upozoravanje na opasnost od mina"
XI kantonalno takmičenje "Upozoravanje na opasnost od mina"
XI federalno takmičenje "Upozoravanje na opasnost od mina" u Vogošći

OUR SCHOOL TRIPS

EKSKURZIJE

2007.

Velika Kladusa.Buzim

2008.

19.05.2008
20.05.2008


2009.

I Dokle teče, kud vodi ova cesta...
II U vezirskom gradu
III Nije Ramzes, nego Ramo
IV Bassinus
V Na koju stranu svijeta? - pitanje je sad
VI Bosnom i Hercegovinom kroz stoljeca
VII U Pionirskoj dolini i jos ponegdje
VIII BAS lijepo...
Crikvenicki neocekivano ili Zucker kommt zu letzt

VLAŠIĆ

Hajdemo u planine, jer tamo nema zime
Dan drugi: OgLEDalo
Pahuljice na "Pahuljici"

ZAGREB

2009.

Rembrandt kommt zu letzt!
Povratak u budućnost

2010.

Zbog čega te volim...
Na zapadu nešto novo...
Zagrebarije...
Povratak na zapad

OPATIJSKE ČAROLIJE

2009.

I Trcimo za suncem
II Zar u Rijeci more!?
III Sve sama exclusiva
IV Iznenadjeeenjeee
V Osmi mart nam dolaziii ili nedjelja u pravom smislu rijeci
VI Svakog gosta tri dana dosta
VII Za pocetnike ili Izgovor :)

2010.

Privilegija bajna
Opatijsko - riječka slagalica
Kulturisti
Domenica mosaicoDAN ŠKOLE

2008.

Priredba
Druženje u planinarskom domu na Plješevici)

2009.

Priredba
TOP provod


BIOGRAD & ZADAR

2007.

Premijera

2008.

Uvertira za orgulje,kisu i oblake

2009.

Neka nova dimenzija
Kad sunce šarmira oblake
I Biograd svoj ekodar ima
Kud plovi ovaj brod
Zadarski nocturno
Dan drugi ili Kao kod svoje kuće
Poslovični treći dan
P.S. ili Special Thanks

2010.

BIO jednom jedan GRAD
Zara za dar
Vamos a la playa...
Nebo je žuto, a sunce je blue...
Krug, uokrug, sunce brodi...
Kao refren...


VODENI PARK KOZARAC

2008.

Poslije slanog - SLATKO

2009.

Cekam te na starom mjestu...

NOVI VINODOLSKI

2010.
U Novom po starom

Civitatis Bihigensis
Moja je mladost komadić Bišća
Sjecanje
Bišće, sretan ti 748. rođendan

Bihaćko ljeto 2008.
Najava
Juni na Uni
10. bihacko ljeto
Na prvi ljetni dan
Sinoc je...
"Grasak na zrnu princeze"
"Tvrdjava"
U Gradskoj galeriji Bihac...
Kad juni krene kraju
Blizi se...
Stize nam juli...
Zivis u oblacima mala...
Nakon toliko godina...
Stilske vježbe
Čarobnjak iz Oza
Husein Dervišević "Čitač samoće"
Djelidba

2009.

Jedini virus kojeg volimo
Čudesni trenuci od korica do korica
Rapsodija kišnih niti...
...I ono što zahvatiš... i to je more...
Pjesmovanje na strani života

MORČICE
Budvanske crtice

2007.


I Bas kao u vicu...
II Zurim polako...
III Svi putevi vode u Stari grad
IV Vozicem prema Becicima i Rafailovicima
V Kao refren
Koncert Sergeja Cetkovica
VI Nightlife
VII Let's walk!
VIII Vec vidjeno, a uvijek iznova dozivljeno
IX Sjedoste li i razrahatleisaste li se

2008.

Ljeto nam se vratilo
Cinemanija
Pola moga odmora
Neka, neka...
Ko ima posla s policijom...
Juri kolovoz...
Neplanirano...
O-lim-pi-ja-da
Feno-meno-menalno...
Kuda na izlet...
Zaustavila bih vrijeme...
Dobri den!
Zivjelo pjesacenje!
Posjeta "zabranjenom gradu"
Ponekad nocu...
Do zore rade kluboviiii...
Miracle Beach
Bungee jumping
"Djeca su ukras svijeta"
Citadela
U budvanskome Starom graduuu, gdje carlija vjetric miooooooo
U kaleidoskopu kaleidoskop
Negdje juzno...
Ogledalo mojih osjecanja

Dubrovacke crtice

"O lijepa, o draga, o slatka slobodo..."
Još u Kneževom dvoru. Sama u Katedrali. Dubrovačka skalinada
Lekcija hrvatsko - ruskog. Dundo Maroje & Bokčilo. Jedan Roland. Sunčana fontana
Za sva vremena Dubrovnik...

2009.

Pozdrav s juga
U filmskom sam elementu...
Hej ti
Weekend
Reader
Novi je dan...
Miriše sol u mojoj kosi :)
Vrijeme, vrijeme, čudno vrijeme
Endemično
Totalno drukčija od drugih...
Kad ide mi gluma :)
Uhvati trenutak!
Pljusak nas samo vara
Jedne noći u decenbru...
Sav taj Jazz
Iznenađenje
Kad me preplavi plima emocija...
A vitar puše...
Fatamorgana
Juče, danas, s(j)utra...
Ako treba ja mogu sve, poci s' mora na vrh planine...
Dvostruko...
Ja i moja sjenka
Šetajući Zidinama
Ko (g)radi, ne boji se gladi...
Laaakoo, lako nepodnošljivooo :)))
Pretežno vedro
U noći punog mjeseca
Kad "Embellriva" cirkus stvori
Evo sam na Cetinje
Ojha
P.S. ili Pčelica s onu stranu ogledala


BEZVREMENSKE CRTICE
I to će proći
Razgovor sa samim sobom
Meša Selimović: "Tvrđava"
"Ah, ta politika!"
S poštovanjem...!
"Svaki se čovjek nečemu nada, čak i onda kad je izgubio svaku nadu"
Preživjeli smo rat, preživimo i mir!!!"
Budimo prijatelji!
Na današnji dan...
Danak modernom dobu
"Nesvakidašnji" dan 29. februar
Bio jednom (anti)ratni dnevnik...
KAKO SI?
Ma "razumijemo" se mi :-)
Ima toga još...
Ćamil Sijarić: "Zapisi o gradovima"
Pomiješana osjećanja
Nikad više ovog dana...
Enes Kišević: "Samome sebi"
Enes Kišević: "Kako je mak odletio za pčelicom"
Osuđen na prošlost... Na retrospektivu osuđen...
Na novom početku...
Koji je dan i koja godina?
Zimska idila traje i traje i traje...
Moza(i)k
Alarmantnih devet
Kao na filmskoj traci...
Svijet oko mene
Zlatna sredina
Zimzelen...
Jedan produženi vikend, molim!
Slovom u glavu
Kultura življenja (ni)je samo školski predmet!?
Tako mi "Plavog zuba" kidam BEŽIČNO...
Lekcija zlatne ribice Karoline ili Private
Oktobarski ratatouille
Smrzlenoooo...
Voilà!
Zima otjerala snijeg
I tu je i nije...
On samo prati ljude...
Kao pravi prvačić, sav važan...
Minusi ispod svake nule...
Neka svemir čuje nemir...

Facebook
My FB profil

MOJI FAVORITI
Journey
Jedinstvena Bosna i Hercegovina
spagosmail
Bojis li se mraka
Žulj na duši
IN MEMORIAM DENIS GARAGIC
VEDSKI KOSMOS -- VEDSKA KULTURA
RODNA GRUDA
Pozor: Jasan stav!
Gracias a la Vida
Jungle.
Dead Poets Society
izlog jeftinih mladića
∇a§IONia
Iskreno Vaša
ПРОПУХ
Osećanja. O. Sećanja.
Suviše tajni u očima.
Public Relations (Паблик рилејшнc�)
Mjesečevi Prsti
burek
U urbanoj sahari života
Superpenzioner
The Dewd's
dnevnik jedne kurtizane
........Moje liječenje ljekovitim travama i još.
Surogat
Strangers In The Night
Rahat No More
Leteci Holandjanin
Gamer4ever
Početak početka je svuda. Kraj kraja je u nama.
Svemirske Pjesme
another one bites the dust
Nikad ne reci dvaput
blob
pig from spejs
Ne čitaj moj blog kad me ne bude...
*A Lonely Road*
HajdukInfo
He is My Soulmate
VideoArhiv
strpavsi u kofer snove i ambicije...
MANCHESTER UNITED BiH
hadzinica
RIJECI ZIVOTA
Silent
Papatya
Pisma
Aime Sati
više...

BROJAČ POSJETA
813860

Powered by Blogger.ba