beats by dre cheap

"Crtice iz grada svjetlosti" P.S.

Iako me prehlada dobro "uhvatila" i ne pusta vec pet dana ipak sam isla na posao i obavljala sve obaveze. Nije mi bilo lako, ali sta mi drugo preostaje!? U radu je spas!

Kao sto sam rekla, zavrsila sam svoje crtice iz grada svjetlosti odnosno Parisa. Ali, kao sto sam spominjala (ili bolje receno napisala) imam ja jos toga. Mogla bih to nazvati P.S. Uvijek ima nesto nedoreceno, a kad je u pitanju Paris, onda posebno to vazi. Ma koliko da pisem ili pricam o tome, mislim da nikada ne bih uspjela izreci sve utiske. To je jednostavno NEMOGUCE!!!

Prije nego sto pocnem pozeljela bih dobrodoslicu britanskom ambasadoru u nasoj zemlji Matthewu Rycroftu. Drago mi je da i on pise blog. Pa dobro nam dosao!!! Bit ce zanimljivo citati njegove postove.

A sada slijedi POVRATAK U PARIS  

 

Zanimljivi prizori u jednoj galeriji. Impresivno i neobicno zar ne?

 

[IMG]http://img219.imageshack.us/img219/6702/img0351rs6.jpg[/IMG]

 

[IMG]http://img219.imageshack.us/img219/4154/img0508tt1.jpg[/IMG]

 

Inace u Parisu je puno galerija koje plijene paznju. U jednoj zamalo nismo zgazili macku. Hm, kako? Pa ispruzila se onako crna, koliko je duga i siroka na crveni tepih na ulazu. Tek kad je odskocila shvatili smo da je to prava mica-maca, a ne dekoracija. Bas kao u onom crtanom "Mislim da sam vidio micu macu!" Hahaha. Nista, malo sam je pomazila da se oporavi od pretrpljenog soka.

 

Znak jednog internet-kluba

 

[IMG]http://img219.imageshack.us/img219/2486/img0503og7.jpg[/IMG]

 

Trg Republike (Place de la Republique) bio nam je kao neki landmark. Svi nasi obilasci pocinjali su ovdje pa se nastavljali u nekom od brojnih bulevara.

 

[IMG]http://img103.imageshack.us/img103/6738/img0362sn9.jpg[/IMG]

 

Bili smo svjedoci jos jednog noviteta u Parisu. To je uvodjenje gradskih bicikla. Osim plaza na rijeci Seine pod motom Paris dise (Paris respire) uvedeni su i bicikli. U cijelom gradu su punktovi na kojima mozete uzeti bicikl i voziti se kud zelite:na posao, u skolu, kupovinu, obilazak. Ulaznica je dnevna, mjesecna ili godisnja. Zgodno je sto bicikl ne morate vracati na punkt gdje ste ga uzeli, nego na bilo koji u gradu.

 

[IMG]http://img103.imageshack.us/img103/355/img0344uw1.jpg[/IMG]

 

 

 

 

 

KALEIDOSKOP
http://pcelica74.blogger.ba
18/12/2007 21:13