beats by dre cheap

Bezvremenske crtice: Na novom početku...

Kao što reče gospođa Žuži Jelinek, korisno je stvoriti iluziju da smo na novom početku. Obično to bude početkom kalendarske godine, školske godine ili kad proslavljamo rođendan. Tada se kritički osvrćemo na već urađeno i planiramo budućnost, nošeni motivacijom kakvu nam može dati samo novi početak.

Zašto ovo pišem? Pa dragi bloggeri, evo nas na početku zimskog računanja vremena. Iskoristite "sat viška" što bolje možete!  

Nije to, priznat ćete, nimalo loše pa makar i bila iluzija.

Iluzija je i pomisao da ću produžiti ljeto postavljajući fotografije. Znam da neću, ali lijepo je gledati ih i prisjećati se. Mnogima sam napravila "zazubice", ali vjerujte čak i samoj sebi.

Zahvaljujem svima na pozitivnim i lijepim komentarima fotografija. Drago mi je ako sam doprinijela vašem boljem raspoloženju.

Zahvaljujem i na savjetima u vezi P.-a. Nije nimalo lako ne misliti na njega. Posao, studiranje i druženje s prijateljima je jedino što me može ispuniti i zaokupiti.

S njim sam željela nešto ozbiljnije i bila spremna pokušati. Uspjeh, naravno niko ne može garantovati pa ni mi sami. Zato nisam sklona idealiziranju i ni u jednom trenu nisam pomislila da je P. idealan. Niko nije pa tako ni ja.

Međutim tračak iluzije idealnosti uz P.-a ipak postoji. Stvara ga to što nikada nećemo saznati kakva bi bila naša veza. To će ostati vječita nepoznanica.

Znam da među nama nikada neće biti moguće ništa više od prijateljstva, ali P. će uvijek meni biti poseban i nikada ga neću zaboraviti.

Svako novo razočarenje, bezosjećajni, primitivni i avanturistički pristupi muškaraca prema meni, samo su još više učvrstili moju ljubav prema P.-u jer je on u svakom trenutku bio fer i iskren. (Rekao mi je da je u vezi te da nešto više među nama nije moguće. Tim odgovorom je u mojim očima postao još pozitivniji i još ga više poštujem. Ničim me nije razočarao niti povrijedio.) Tako je to: oni dobri su uglavnom zauzeti.

Znam da ću, ma koliko mi to sada djelovalo nevjerovatno, naći nekoga ko će mi privući pažnju i zaokupiti misli kao što je to učinio P.

Ako P. ovo nekada pročita, neka sve shvati kao veliki kompliment. Mislim da samo na taj način i može sve ovo doživjeti.

I stvarno je, kao što pjeva u svojoj pjesmi, teško nositi "žig od ljubavi".

KALEIDOSKOP
http://pcelica74.blogger.ba
26/10/2008 16:23