beats by dre cheap

Školske crtice: Posjeta drugom međunarodnom sajmu knjiga u Bihaću

Kad je prošle godine u Bihaću utemeljen prvi međunarodni sajam knjiga bila sam sretna. Znala sam da nije kao zagrebački, beogradski, sarajevski i banjalučki, ali bilo mi je drago da je i u našem gradu otvorena jedna takva kulturna manifestacija.

Ove godine Sajam knjiga je opet otvoren što govori da će polako, korak po korak, postati tradicionalan. Nadam se i s većim brojem izlagača, iako je poznato da kupovna moć nije velika, kao i to da sve manje čitamo knjige.

Najbrojniji posjetioci bili su učenici i studenti. Da nije njih bojim se da bi, nažalost, sala bila poluprazna. To je povod da opomenem sve ljude da više posjećuju kulturne manifestacije.

Učenici naše škole su se obradovali kad su čuli da će posjetiti Sajam. Veliki doživljaj za njih bila je i vožnja autobusom. Razdragano su mahali prolaznicima kad god bismo zastali u koloni ili na semaforu.

Na slici su moji učenici ( V10):

Slijeva na desno: Vanesa, Lejla, Almedina, Maida, Nervana, Admira, Nejla, Ajla, Elma, Amra, Hana, Dženita, Edin i Elvin.

[IMG]http://i34.tinypic.com/16iwmk7.jpg[/IMG]

 

[IMG]http://i34.tinypic.com/r7pxfq.jpg[/IMG]

 

Na Sajmu je svako mogao pronaći nešto za sebe: slikovnice, bojanke, knjige, stručnu i vjersku literaturu, CD-ove. Osim iz BiH izlagali su i izlagači iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

[IMG]http://i33.tinypic.com/r0wfmt.jpg[/IMG]

 

[IMG]http://i36.tinypic.com/ru7i9w.jpg[/IMG]

 

Djeca su mogla igrati i PlayStation. Usuđujem se reći da ih je to privuklo više nego knjige. Znali su Sonyjevci gdje će postaviti svoje proizvode.

[IMG]http://i37.tinypic.com/kdsx3a.jpg[/IMG]

 

Najoriginalniji mi je bio razigrani štand izdavačke kuće "Nova škola" iz Beograda. Više o njima možete saznati na www.novaskola.com

[IMG]http://i36.tinypic.com/fdu3qd.jpg[/IMG]

 

Dva sata su brzo proletjela. Učenici su bili umorni, ali puni utisaka i sretni što su kupili knjige za lektiru.

[IMG]http://i37.tinypic.com/qqwlna.jpg[/IMG]

KALEIDOSKOP
http://pcelica74.blogger.ba
25/11/2008 21:08