beats by dre cheap

Hajdemo u planine, jer tamo nema zime...

... najavila sam tako odlazak na Vlašić ni ne sluteći da će se stihovi ove simpatične pjesmice zaista i ostvariti.

Dan prvi: Pretežno (bez)snježno

Nije bilo nimalo hladno pa smo, čim smo stigli i smjestili se, pošli u šetnju. Snijeg je ukrašavao pejzaže, ali bjelji su bili oblaci od ski-staze.

[IMG]http://i40.tinypic.com/2uh4e1l.jpg[/IMG]

 

[IMG]http://i39.tinypic.com/ab4ktu.jpg[/IMG]

 

Većina učenika je već bila ovdje pa su se veselo prisjećali dogodovština i nestašluka. Žao mi je što nas nije dočekao pravi zimski ugođaj posebno zbog onih koji su prvi put došli na skijanje. Čak su i žičare odmarale.

[IMG]http://i44.tinypic.com/whn0pj.jpg[/IMG]

 

[IMG]http://i40.tinypic.com/344fgvq.jpg[/IMG]

 

Iako smo "skočili" na 1250 metara nadmorske visine, začudo nije me uhvatila "visinska bolest". Kružna šetnja i te kako mi je prijala. Nisam mogla vjerovati da me silni usponi nisu umorili.

[IMG]http://i39.tinypic.com/2wd60z9.jpg[/IMG]

 

Pogled na "uspavanu" skakaonicu. Haha, pa mogli su nam je teleportirati za Vikićke skokove.

[IMG]http://i44.tinypic.com/r0z3ig.jpg[/IMG]

 

Uživali smo u lijepim pejzažima i svježem planinskom zraku. Pažnju su nam privlačile i vikendice duž staze. Na nekima su još ostali praznični ukrasi. Vlasnici su se pobrinuli i za ptičiji turizam

[IMG]http://i41.tinypic.com/2119i86.jpg[/IMG]

 

Pažnja, pažnja: neko nas posmatra!

[IMG]http://i41.tinypic.com/24zyohw.jpg[/IMG]

 

Polako smo se približavali "Bosanskoj kući" u kojoj smo bili smješteni. Kuća je na zgodnom položaju, jer su blizu ski-staze, Hotel "Pahuljica" i ostali turistički objekti.

[IMG]http://i44.tinypic.com/2pyutqe.jpg[/IMG]

 

[IMG]http://i42.tinypic.com/14kjeyt.jpg[/IMG]

 

Osim skijanja, atraktivna je i vožnja motornim sankama. Možda bih se i provozala, zašto da ne, ali naokolo je bio sve sami led. Ovako mi je ostalo samo da se "foliram".

[IMG]http://i39.tinypic.com/r0b3pw.jpg[/IMG]

 

Prolazili smo svakodnevno pokraj ove picerije. Zanimljivo, ne sjećam se kad sam je otvorila. Šala, mala. Nego, pogledajte vi tu ogradu!

[IMG]http://i44.tinypic.com/4ki2rm.jpg[/IMG]

 

Nakon ručka i kraćeg odmora pošli smo da iznajmimo skijašku opremu. Učenici su toliko bili nestrpljivi da što prije dođu na stazu pa su brzo obuli pancerice i odjurili, a svoju obuću ostavili pokraj kućice za iznajmljivanje. Haha, ništa za to: mi smo je vratili gdje joj je i mjesto.

Mislila sam da neću ni učiti skijati, ali odlučila sam da ipak pokušam. Nisam mogla ni pretpostaviti kako je teško hodati u pancericama, ali uspjela sam. Održavanje ravnoteže na skijama je već druga priča. Ni sama ne znam koliko sam puta pala, ali srećom bez ikakvih posljedica. Na kraju sam se uspjela jednom spustiti. Uh, ništa nije lako.

Kad sam obula obične čizme bile su mi toliko lagane, da više nisam ni znala hodati. Zamalo nisam odletjela. Haha, ma daj ne fantaziraj, niti si popila Red Bull, niti imaš čizme od sedam milja! - govorila sam sama sebi.

Prošao je tako prvi dan naše (bez)snježne misije. Uživali smo uz vlašićki sir i topli čaj. Učenici su u kuhinji "otkrili" automat za Nes kafu i oborili sve rekorde.

Ski-staza u predvečerje... Kada je snijeg "normalan" možete uživati i u noćnom skijanju.

 

[IMG]http://i40.tinypic.com/15x8xz5.jpg[/IMG]

 

Nastavak slijedi...

 

 

 

 

 

KALEIDOSKOP
http://pcelica74.blogger.ba
27/01/2009 01:44