beats by dre cheap

Opatijske čarolije II dio

ZAR U RIJECI MORE!?

 

S cimericom sam se "neoficijelno" uputila u Rijeku. Odmah smo otišle u novi Tower centar. Šetnju gradom ostavile smo za subotu kada je planiran grupni obilazak.

Kad god sam u Rijeci sjetim se jedne priče u kojoj je glavni junak imao tetku u ovom gradu i često joj dolazio za vrijeme ferija. Kad je bio mali nije mu bilo jasno kako to da u RIJECI može biti MORE!? Eto odakle mi inspiracija za naslov.

 

TORANJ A NIJE EIFFELOV :)

 

Šalim se malo.  

Svojevrsni grad u gradu, Tower centar je postao primamljivo mjesto ne samo za shoping, nego i za izlaske i zabavu Riječana i njihovih gostiju. Otvoren je prije dvije i po godine. Visok neki dvogodišnjak.

Nižu se "markirane" trgovine odjeće, obuće, kozmetike, tehnike, elektronike... Kao i obično na vrhu su kafići i restorani. Kroz staklenu kupolu ogledali su se sunce i oblaci.

Nismo znale otkud prije da počnemo obilazak. Odlučile smo da "planinarimo naopako" i krenemo od vrha prema dolje. Nije baš "hijerarhijski"! :)

Na svakom katu bile su bar tri promocije: osiguravajuće kuće i banke "lovile" su svoje klijente; proizvođači kozmetike također... Nismo odoljele da ne kupimo novu Niveinu kolekciju krema (s obzirom da je s face - lifting efektom, namijenila sam je mami za 8. mart).

 

*****

Primijetila sam da u Toweru ima puno zabavnih sadržaja za djecu što je pohvalno.

Prostrana igraonica...

 

[IMG]http://i39.tinypic.com/2j0hyts.jpg[/IMG]

 

neobičan ringišpil...

 

[IMG]http://i41.tinypic.com/fxtgs5.jpg[/IMG]

 

nezaobilazni Playstation 3...

 

[IMG]http://i40.tinypic.com/2ag67wo.jpg[/IMG]

 

i velosiped za malo veću djecu :)))

 

[IMG]http://i44.tinypic.com/vxlq2d.jpg[/IMG]

 

...........

 

U CineStaru s osam dvorana uvijek su zanimljivi i aktuelni filmovi.

Kad sam vidjela najavu "Čudesnog oceana" u 3 D projekciji sjetila sam se pariškog La Geodea. Kako se i ne bih sjetila čarobne kugle!?

 

[IMG]http://i41.tinypic.com/2din6g9.jpg[/IMG]

 

Kompletan repertoar filmova možete vidjeti na ovom linku:

 

http://www.blitz-cinestar.hr/default.aspx?id=7&datum=20090313

 

*****

 

Zanimljivo: popele smo se na peti kat. Ugledala sam vrata i pomislila da vode na terasu - vidikovac. Obradovala sam se da ću napraviti još koju fotku. Ali... hm... ništa nije bilo od moje panorame, jer su vrata ustvari vodila na ULICU. Nisam se mogla načuditi tom fenomenu. Tower riječki napravljen je doslovno "u brdu". "Nemam se čemu čuditi" - pomislila sam - "pa čitava Rijeka je u i na brdu". Čak je i stadion Kantrida "isklesan" u stijeni. žao mi je što ga nisam fotografisala, ali nisam ga mogla "uhvatiti" iz busa.

 

AKO VAM NIJE POZNATO...

 

Iz Opatije za Rijeku (i obratno) saobraća svakih dvadesetak minuta gradski autobus broj 32. Kad dođete u grad put prema Toweru nastavit ćete dvojkom. Ne brinite: karta će vam važiti dok god se vozite u istom smjeru bez obzira u kojem busu se nalazili. Novu kupujete tek kad se vraćate nazad. Povratna karta košta 26 kuna.

 

KRALJEVSTVO...

 

je bilo teško napustiti, ali već se uveliko smračilo.

 

[IMG]http://i39.tinypic.com/23mol8w.jpg[/IMG]

 

Čim smo stigle u hotel, brzo smo večerale i požurile u bazen. Prelijep je, ali o njemu više u nastavku reportaže.

Slijedi: SVE SAMA EXCLUSIVA :)

KALEIDOSKOP
http://pcelica74.blogger.ba
11/03/2009 01:20